Toch niet tevreden over een gekocht artikel in de webshop? Of liever een andere variant of maat? Wat de reden ook is, je hebt het recht om jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren of om te ruilen.

Heb je een artikel beschadigd ontvangen?
Producten die door mij worden verstuurd, worden voor verzending gecontroleerd en zo goed mogelijk ingepakt voor verzending om er zo zeker van te zijn dat alleen onbeschadigde en complete artikelen het magazijn verlaten. Heeft een artikel bij levering onverhoopt toch een mankement neem dan zo snel mogelijk (bij voorkeur binnen 7 dagen na ontvangst) contact met op via info@paardenzorgdeparel.nl.
Ik zal binnen twee werkdagen contact met jou opnemen en mijn uiterste best doen om het probleem naar volle tevredenheid op te lossen. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorgdragen voor reparatie of vervanging.

Foutief adres opgegeven
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact op via e-mail (info@paardenzorgdeparel.nl). Ik probeer dan de bestelling nog voor je te wijzigen. Je bent zelf te aller tijde verantwoordelijk voor het invoeren en controleren van het juiste afleveradres.  Mocht de bestelling al verzonden zijn naar het foutief opgegeven adres dan zijn de kosten voor opnieuw verzenden voor rekening van de koper. Mochten we het product niet retour ontvangen vanaf het foutief ingevoerde adres dan zijn ook de kosten van het verloren product voor rekening van de koper.

Welke producten kunnen geruild of geretourneerd worden?
Alle onbeschadigde, ongebruikte, ongeopende en in originele staat verkerende artikelen (zonder paardenharen, speeksel, etensresten, stof, geur etc) welke, indien redelijkerwijze mogelijk, nog in de originele verpakking zitten kunnen worden geretourneerd of worden omgeruild. Heeft een geretourneerd artikel toch zichtbare en onherstelbare gebruikssporen dan kunnen we het artikel helaas niet retour nemen of dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan jou doorberekenen

Retouren kunnen worden verzonden met een pakketvervoerder naar eigen keuze, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van jouw pakketvervoerder. Als je een artikel omruilt wordt het nieuwe artikel, na ontvangst van het retour artikel, gratis naar je opgestuurd. Dit onder voorwaarde dat het artikel in goede orde door ons is ontvangen. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan jou doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retourverzending goed verpakt is.

Als je een artikel wilt ruilen kun je binnen 14 dagen na aankoop een e-mail sturen naar info@paardenzorgdeparel.nl. Je geeft aan om welk bestellingnummer het gaat (zie bevestigingsmail van je bestelling) en de reden van ruilen. Verzend ook het pakket met de artikelen binnen 14 dagen naar Paardenzorg de Parel.

Ruilen of retour sturen
Stuur het artikel op naar:
Paardenzorg de Parel
Beggelderveldweg 30
7091HM Dinxperlo

De verzendkosten voor het ruilen van je artikel zijn voor eigen rekening. Bewaar altijd het bewijs van retourzending van het product. Indien het product kwijt raakt in de post is het niet meer te ruilen of retourneren.

Retour sturen en aankoopbedrag terug krijgen
Als je een artikel wilt terugsturen en je aankoopbedrag terug ontvangen kun je binnen 14 dagen na aankoop mailen naar info@paardenzorgdeparel.nl. Verzend ook het pakket met de artikelen binnen 14 dagen naar Paardenzorg de Parel.

Verstuur de artikelen, zoveel mogelijk in originele verpakking, naar het bovenstaande adres. Kosten voor het retour sturen van de bestelling zijn voor jouw eigen rekening. Retouren kunnen worden verzonden met een pakketvervoerder naar eigen keuze, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van jouw pakketvervoerder.

Klachten
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden jou aan om klachten eerst kenbaar te maken door te mailen naar info@paardenzorgdeparel.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om jouw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer jouw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het jou vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.